Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

31 Ağustos 2013 Cumartesi

Gardaland

Parkın açılışını beklerken

Gardaland, İtalya'nın en çok ziyaret edilen eğlence parkı. Yalnızca İtalyanların değil bölgeye gelen turistlerin de ısrarla ziyaret etmek istediği bir yer. Avrupa'nın en çok ziyaretçi çeken 6. eğlence parkı olduğu söyleniyor. 1975'te açılmış ve günümüzde 3 milyondan fazla yıllık ziyaretçisi var. Her bir oyuncağın önünde uzun kuyruklar oluşuyor bu nedenle.

Parkta 32 farklı oyuncak bulunuyor. Bunlardan 6'sı değişik konseptlerde tasarlanmış roller coaster'lar. Her biri ömre bedel! 7'den 70'e her yaş grubuna hitap eden oyuncak bulmanız mümkün. 

Parka giriş oyuncaklara binseniz de, binmeseniz de ücretli. 2013 itibarıyla tam bilet 37.50 avro. İnternet üzerinden alırsanız 33 avroya düşüyor. İndirimli bilet ise yalnızca on yaş altına, yaşlılara ve İtalyan askerî personeline geçerli. Parktaki oyuncaklara sırt çantası, kamera vb gibi şeylerle binmek yasak. Güvenenler ya da riski göze alanlar binişlerden önce çantalarını emanet duvarının kenarına bırakıyorlar. Biz, 5 avro karşılığında girişteki emanet dolaplarını kullandık. Parka girmeden önce bebek arabası da kiralayabilirsiniz. Park kışları kapalı. Yazın 23.00'e, güzün ve baharda ise 18.00'e değin açık.

Flying Island adlı oyuncaktan parka bakış
Park öylesine kalabalık ki, özellikle albenili âletlerin önündeki kuyruklar korkutucu görünümler alabiliyor. Tahminî bekleme süreleri her oyuncağın dışında yazıyor. Bu süreler 40-50 dakikaya çıkabiliyor. Tabii bu fakirler için!!! Eğer ekstra ücret ödeyip öncelikli biniş hakkı tanıyan kartlardan alırsanız oyuncaklara sıra beklemeden binebilirsiniz. Öncelik hakkı tanıyan biletler çeşit çeşit. Tüm oyuncaklara öncelikli biniş hakkı veren biletler olduğu gibi, yalnızca 5 oyuncakta -ki bunlar en iyileri- geçerli olan biletler de var. Ama unutmayın bu biletler size yalnızca 1 kez sıra beklemeden biniş hakkı veriyor. Girişe yakın bir noktada satılıyorlar. Size verilen kartı her biniş öncesinde görevliye verip işaretletmeniz gerekiyor.

Parkın en gözde oyuncakları, tahmin edersiniz ki aynı zamanda en korkunçları. Kapısında uzun kuyruklar oluşan oyuncaklar Blue Tornado, Raptor, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Fuga da Atlantide ve Ramses. Bunlar genelde yetişkinlere hitap eden oyuncaklar. Bir de çocuklara ve genç-yetişkinlere yönelik âletler var. Ne yazık ki sıra beklemek insanı düşündüğünüzden fazla yoruyor. İçeri bir kez girdiniz mi önlerindeki kuyruğu beklemek koşuluyla istediğiniz oyuncağa, istediğiniz kadar binme hakkınız var. Ama yorgunluk ve zaman en fazla 7-8 oyuncağa binmenize izin veriyor. Sanıyorum parkın 23.00'a kadar açık olduğu yaz döneminde arada ufak molalar vererek daha fazla oyuncağa binmek mümkün olabilir. 

Blue Tornado
Roller coaster'lar içinde benim en beğendiklerim Blue Tornado ve Magic Mountain olmuştu. Sizi yükseğe çıkarıp bir anda boşluğa bırakan Space Vertigo da harikaydı. bindiğime en pişman olduğum oyuncak Spin Top oldu. Tüm âletler içinde midemi tek bulandıran bu oldu. Fuga da Atlantide, Colarado Boat ve Jungle Rapids su temalı oyunlar ve benim favorilerim arasında. Flying Island adlı âlet ise hiçbir adrenalin sunmasa da yükselerek misafirlerine parkın kuşbakışı görüntülerini sunması bakımından hoş bir oyuncak.

Venedik, Milano veya Bolonya'ya giderseniz Gardaland'a uğramayı düşünebilirsiniz. Fakat Verona'ya gittiyseniz Gardaland'a geçmemeniz büyük eksiklik olur. Parkın bulunduğu  Peschiera del Garda kasabası Verona'ya trenle yarım saat uzaklıkta. İtalya'nın en büyük gölü olan Garda Gölü'nün kıyısında kurulmuş olan bu sevimli kasabanın tren istasyonunda iniyorsunuz. Garın kapısında parka ziyaretçileri ücretsiz taşıyan bir servis aracı (shuttle) bulunuyor. Belirli aralıklarla kalkan otobüsler sizi çok kısa bir yolculuğun ardından Gardaland'a ulaştıracak. 

Parkın maskotu
Parkta hiç dışarı çıkmaksızın gün boyu vakit geçirebilirsiniz. Bir bölüm restoran ve kafeteryalara ayrılmış. Her zevke, her keseye göre tatlar bulmak mümkün. Fiyatlar çok uçuk olmasa da aşırı ucuz olduğu da söylenemez. Tuvaletler temiz. Bahçe ve yeşil alanlar parkın genelinde önemli bir yer tutuyor ve oldukça bakımlı. Oyuncaklara bindiğinizde sizden habersiz fotoğraflarınız çekiliyor ve çıkışta bu fotoğraflardan satın alabilirsiniz.

Eğlence parkının bünyesinde Sealand Aquarium adı verilen bir akvaryum da var. Biz girmedik. Parka bile vaktimiz yetmedi çünkü. Parkın bir de oteli var. Eğer gidecekseniz parkın İnternet sitesinde otel + parka giriş bileti sunan fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Size tavsiyem Verona'da konaklamanız ve parka günübirlik gelmeniz. Verona her ne kadar çok ucuz bir kent olmasa da Verona'yı da görebilmeniz için gezinizi bu şekilde planlamanız iyi olabilir.

Parkın İnternet sayfası şu: http://www.gardaland.it/park/

Verona maceramı ise buradan okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder